Om Botaniska Prints

Botaniska Prints historia startade redan 2015, när Sarah Wallgren drev företaget Butterfly Vintage. Hon jobbade då med möbelrenovering och började stajla gamla och ledsna möbler. De blev som nya med färg och gamla planscher. Just själva ”Flora-eran” var som mest intensiv 2015-2016 och många av hennes omdesignade möbler såldes med stor framgång hos bland annat på Bukowskis.

Botaniska Prints Sarah Wallgren Florabyrå

En av tidningarna som uppmärksammade Sarahs möbelprojekt var Land och det resulterade i två artiklar som du finner här: Tapeter på lådan. 9 vackra byråer att inspireras av och möbelprojekt i sann Josef Frank-anda.

Idén med att tapetersera möbler med antika planscher, kom till Sarah under ett samtal med en god vän under våren 2015. Det var då hon först hörde talas om Josef Franks berömda ”Florabyråer” som han hade tapetserat med planscher ur Nordens Flora. Sarah tände genast på idén och redan samma kväll beställde hon en stor bunt antika planscher ur planschverket från en antikhandlare på nätet.

Med stor entusiasm och med några goda råd från andra möbelrenoverare, renoverade hon sin första byrå, som hon hade fyndat på ett loppis. Den såldes sedan på Bukowskis och priset blev en glad överraskning. Detta blev startskottet och byråerna stod sedan på rader i hennes arbetslokal. Kreativiteten fick flöda och det dröjde inte länge innan hon köpte in fler motiv och sedan ännu fler … 

Klicka HÄR för att läsa våra köpvillkor och vår policy.

Välkommen in i vår webbshop!

Fjärilar byrå

Botaniska Prints ägs och drivs i dag av Basstone Music HB, org.nr 969692-0207.

BotaniskaPrints_logga
Ett grönt rum på nätet